Polityka Prywatności

Niniejsza polityka prywatności zawiera informacje o przetwarzaniu przez CEMEX Polska danych osobowych:

  • Osób kontaktujących się z CEMEX Polska (telefonicznie, mailowo, przez formularz kontaktowy) [link]
  • Osób zapisujących się do otrzymywania newslettera Beton na dom [link]
  • Informacje dotyczące stosowania plików cookies [link]

Informacje o przetwarzaniu danych osobowych osób kontaktujących się z CEMEX Polska (telefonicznie, mailowo, przez formularz kontaktowy)

Poniższe informacje o przetwarzaniu danych osobowych dotyczą Cię, jeżeli kontaktujesz się z CEMEX w jakiejkolwiek sprawie, a nie jesteś kontrahentem CEMEX ani pracownikiem/współpracownikiem kontrahenta CEMEX.

Informacje podstawowe
Administrator danychCEMEX Polska sp. z o.o.

więcej

Cele przetwarzaniaPrzekazanie odpowiedzi na pytanie

Nawiązywanie relacji biznesowej i współpracy

Zapraszanie do udziału w wydarzeniach

Marketing

więcej

Odbiorcy danychDostawcy usług IT spoza EOG

więcej

Prawa związane z przetwarzaniem danychprawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych

prawo dostępu do danych

inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych

więcej

 

  1. Administrator danych osobowych
    Administratorem Twoich danych osobowych będzie CEMEX Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej: „my”). Możesz się z nami skontaktować w następujący sposób:
    – listownie na adres: ul. Łopuszańska 38D, 02-232 Warszawa
    – przez e-mail: cemexpolska@cemex.com
    – telefonicznie: 22 571 41 00.
  2. Inspektor ochrony danych
    Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych. Jest to osoba, z którą możesz się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. Z inspektorem możesz się kontaktować w następujący sposób:
    – listownie na adres: CEMEX Polska sp. z o.o., IOD, ul. Łopuszańska 38D, 02-232 Warszawa,
    – przez e-mail: privacy_poland@cemex.com.
  3. Cele przetwarzania Twoich danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania
    Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe, aby:
    Przekazać odpowiedzi na Twoje pytania, w tym kontaktować się z Tobą w tym celu. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest nasz prawnie uzasadniony interes polegający na możliwości przekazania odpowiedzi na pytanie dotyczące działalności gospodarczej.
    Nawiązać z Tobą lub z Twoim pracodawcą/podmiotem, który reprezentujesz relację biznesową i współpracę. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest nasz prawnie uzasadniony interes polegający na nawiązywaniu i utrzymywaniu relacji biznesowych w ramach działalności gospodarczej.
    Prowadzić marketing bezpośredni naszych produktów i usług, w tym przekazywać Ci informacje na temat naszej oferty handlowej i naszej działalności. Podstawą prawną przetwarzania danych jest Twoja zgoda.
  4. Okres przechowywania Twoich danych osobowych
    Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe w okresie utrzymywania naszych bieżących relacji (np. odpowiedzi na pytania, przedstawiania ofert, wymiany korespondencji, udziału w naszych wydarzeniach), a po ustaniu relacji przez okres roku. Po tym okresie możemy się z Tobą kontaktować, żeby zapytać o możliwość dalszego przetwarzania Twoich danych.
    Jeżeli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych, będziemy przetwarzać Twoje dane do momentu wycofania przez Ciebie zgody.
  5. Odbiorcy Twoich danych osobowych
    Będziemy przekazywać Twoje dane osobowe naszym dostawcom oraz spółkom z grupy kapitałowej CEMEX, którym zlecimy usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych, np. usługi IT. Takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z nami i tylko zgodnie z naszymi poleceniami.
  6. Przekazywanie danych poza Europejski Obszar Gospodarczy
    Twoje dane osobowe będą przekazywane do Meksyku, Stanów Zjednoczonych, Indii, Kostaryki, Brazylii, do innych spółek z grupy kapitałowej CEMEX oraz do zewnętrznych dostawców usług IT. Zapewniamy odpowiednie zabezpieczenia dotyczące przekazywania danych. Zabezpieczenia te zapewniamy za pomocą umowy dotyczącej przekazywania danych osobowych między nami a odbiorcami danych osobowych. Umowę zawarliśmy zgodnie ze standardowymi klauzulami ochrony danych przyjętymi przez Komisję Europejską. Przysługuje Ci prawo do uzyskania kopii umowy dotyczącej przekazywania danych osobowych – aby ją uzyskać, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych.
  7. Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych
    Masz następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

    1. prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych,
    2. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych ze względu na szczególną sytuację,
    3. prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
    4. prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
    5. prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych,
    6. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
    7. prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe. Prawo przenoszenia danych przysługuje Ci tylko w zakresie, w jakim przetwarzamy Twoje dane na podstawie zgody oraz w sposób zautomatyzowany.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych (dane kontaktowe w punktach 12 powyżej).

Prawo wycofania zgody

Masz prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem. Zgodę możesz wycofać poprzez wysłanie oświadczenia o wycofaniu zgody na adres email privacy_poland@cemex.com, na adres pocztowy CEMEX Polska sp. z o.o., IOD, ul. Łopuszańska 38D, 02-232 Warszawa lub telefonicznie w Centrum Obsługi Klienta (800 700 077 lub 801 238 669).

Prawo wniesienia sprzeciwu

W zakresie, w jakim przetwarzamy Twoje dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu – masz prawo zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na Twoją szczególną sytuację.

Prawo wniesienia skargi do organu

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Informacje o przetwarzaniu danych osobowych osób zapisujących się newsletter na stronie betonnadom.pl

 

Informacje podstawowe
Administrator danychCEMEX Polska sp. z o.o.

więcej

Cele przetwarzaniaWysyłanie newslettera

więcej

Odbiorcy danychDostawcy usług IT spoza EOG

więcej

Prawa związane z przetwarzaniem danychprawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych

prawo dostępu do danych

inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych

więcej

  1. Administrator danych osobowych
    Administratorem Twoich danych osobowych będzie CEMEX Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej: „my”). Możesz się z nami skontaktować w następujący sposób:
    – listownie na adres: ul. Łopuszańska 38D, 02-232 Warszawa
    – przez e-mail: cemexpolska@cemex.com
    – telefonicznie: 22 571 41 00.
  2. Inspektor ochrony danych
    Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych. Jest to osoba, z którą możesz się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. Z inspektorem możesz się kontaktować w następujący sposób:
    – listownie na adres: CEMEX Polska sp. z o.o., IOD, ul. Łopuszańska 38D, 02-232 Warszawa,
    – przez e-mail: privacy_poland@cemex.com.
  3. Cele przetwarzania Twoich danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania
    Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe, aby wysyłać Ci newsletter, na który zapisałeś się na stronie betonnadom.pl. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest Twoja zgoda.
  4. Okres przechowywania Twoich danych osobowych
    Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe do momentu wycofania przez Ciebie zgody.
  5. Odbiorcy Twoich danych osobowych
    Będziemy przekazywać Twoje dane osobowe naszym dostawcom oraz spółkom z grupy kapitałowej CEMEX, którym zlecimy usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych, np. usługi IT. Takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z nami i tylko zgodnie z naszymi poleceniami.
  6. Przekazywanie danych poza Europejski Obszar Gospodarczy
    Twoje dane osobowe będą przekazywane do Meksyku, Stanów Zjednoczonych, Indii, Kostaryki, Brazylii, do innych spółek z grupy kapitałowej CEMEX oraz do zewnętrznych dostawców usług IT. Zapewniamy odpowiednie zabezpieczenia dotyczące przekazywania danych. Zabezpieczenia te zapewniamy za pomocą umowy dotyczącej przekazywania danych osobowych między nami a odbiorcami danych osobowych. Umowę zawarliśmy zgodnie ze standardowymi klauzulami ochrony danych przyjętymi przez Komisję Europejską. Przysługuje Ci prawo do uzyskania kopii umowy dotyczącej przekazywania danych osobowych – aby ją uzyskać, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych.
  7. Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych
    Masz następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

    1. prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych,
    2. prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
    3. prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
    4. prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych,
    5. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
    6. prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych (dane kontaktowe w punktach 12 powyżej).

Prawo wycofania zgody

Masz prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem. Zgodę możesz wycofać poprzez wysłanie oświadczenia o wycofaniu zgody na adres email privacy_poland@cemex.com, na adres pocztowy CEMEX Polska sp. z o.o., IOD, ul. Łopuszańska 38D, 02-232 Warszawa lub telefonicznie w Centrum Obsługi Klienta (800 700 077 lub 801 238 669).

Prawo wniesienia skargi do organu

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Polityka CEMEX Polska Sp. z o.o. dotycząca Cookies

Niniejsza Polityka dotycząca Cookies (Ciasteczek) odnosi się do strony internetowej www.betonnadom.pl należącej do firmy CEMEX Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Łopuszańska 38 d, 02-232 Warszawa, NIP 951-14-96-432.
Dla Państwa wygody witryna www.betonnadom.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczek) oraz podobnych technologii m.in. w celu dostosowania naszego serwisu do potrzeb Użytkowników oraz w celach statystycznych.
Przez używanie strony www.betonnadom.pl wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej w odpowiedni sposób lub zrezygnować z odwiedzania serwisu www.betonnadom.pl.

Co to są ciasteczka?

Ciasteczka (ang. cookies) – to niewielkie pliki, które są zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie, podczas gdy odwiedzasz różne strony w Internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę domeny serwisu, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer, który służy do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową. Cookie nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych, ani też w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach (nie mają żadnego wpływu na Twoje oprogramowanie ani sprzęt).

Do czego używamy ciasteczek?

Korzystamy z plików Cookies w celach:

  • Polepszenia i usprawnienia działania strony www.betonnadom.pl,
  • Tworzenia statystyk, które pozwalają nam zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z naszej strony, co umożliwia nam poprawę jej struktury oraz zawartości. Dane statystyczne zbierane są za pośrednictwem narzędzia Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA).
  • Dostosowywania zawartości serwisów do preferencji Użytkownika
  • Zapewnienia prawidłowego działania wybranych funkcji strony www.betonnadom.pl.

Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Jakie rodzaje ciasteczek wykorzystujemy?

Na stronie www.betonnadom.pl używane są trzy rodzaje ciasteczek: sesyjne, stałe oraz cookies podmiotów zewnętrznych (ang. third parties cookies) podlegające własnej polityce prywatności.
Ciasteczka sesyjne są plikami tymczasowo przechowywanymi w pamięci przeglądarki. Pozostają one na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej, opuszczenia strony lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ciasteczka sesyjne wykorzystujemy do poprawnego działania niektórych funkcjonalności serwisu.
Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo, jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu ich ręcznego usunięcia. Ten rodzaj ciasteczek umożliwia nam określenie m.in., którzy użytkownicy są nowi, a którzy powracają na naszą witrynę.

Czy używamy ciasteczek podmiotów zewnętrznych?

Tak, korzystając ze strony możesz otrzymywać ciasteczka pochodzące od takich podmiotów zewnętrznych jak Facebook, Youtube czy Google.
Użytkownicy powinni zapoznać się z polityką ochrony prywatności tych firm, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie:

Jak mogę zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek albo je usunąć?

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Jeśli nie życzysz sobie, aby na Twoim urządzeniu końcowym były przechowywane ciasteczka, możesz zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części lub też wskazać, że każdorazowo chcesz otrzymywać komunikat w momencie, kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie.
Należy jednak pamiętać, że jeżeli zablokujesz używane przez nas ciasteczka, może mieć to negatywny wpływ na pełne i wygodne korzystanie ze strony www.betonnadom.pl. Uniemożliwisz nam również zbieranie anonimowych informacji dotyczących używania naszej strony w celu stałego poprawiania jej usług i zawartości.
Kompleksowe informacje dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Instrukcje zarządzania plikami cookies w zależności od używanej przeglądarki:

Gdzie zamówisz?

Wytwórnia betonu towarowego Białystok

ul. Gen. F. Kleeberga 14
15-691 Białystok

tel. 85 875 15 50

Wytwórnia betonu towarowego Bielsko-Biała

ul. Ks. Jana Londzina 115
43-382 Bielsko-Biała

tel. 33 485 95 62

Wytwórnia betonu towarowego Częstochowa

ul. Legionów 186f
42-200 Częstochowa

tel. 34 389 35 74

Wytwórnia betonu towarowego Gorzów Wielkopolski

ul. Podmiejska 15C
66-400 Gorzów Wielkopolski

tel. 95 788 11 00

Wytwórnia betonu towarowego Kraśnik

ul. Partyzantów 64
23-250 Urzędów

tel. 81 460 52 99

Wytwórnia betonu towarowego Łódź

ul. Demokratyczna 89/93
93-430 Łódź

tel. 42 239 25 30

Wytwórnia betonu towarowego Mysłowice

ul. Obrzeżna Północna 5b
41-400 Mysłowice

tel. 32 661 16 42

Wytwórnia betonu towarowego Myślenice

ul. Kazimierza Wielkiego 58
32-400 Myślenice

tel. 12 272 24 90

Wytwórnia betonu towarowego Poznań

ul. Towarowa 28
62-052 Poznań - Komorniki

tel. 61 667 01 80

Wytwórnia betonu towarowego Rydułtowy

ul. Bohaterów Warszawy 152d
44-280 Rydułtowy

tel. 32 661 16 72

Wytwórnia betonu towarowego Siemianowice Śląskie

ul. Chemiczna 14
41-100 Siemianowice Śląskie

tel. 32 661 16 42

Wytwórnia betonu towarowego Sieradz

ul. Wojska Polskiego 73
98-200 Sieradz

tel. 43 881 92 00

Wytwórnia betonu towarowego Świnoujście

ul. Jana Sołtana 1
72-602 Świnoujście

tel. 42 239 25 60

Wytwórnia betonu towarowego Trójmiasto

ul. Chwaszczyńska 129/149
81-751 Gdynia

tel. 58 770 23 00

Wytwórnia betonu towarowego Warszawa

ul. Chełmżyńska 227
04-458 Warszawa

tel. 22 811 12 50

Wytwórnia betonu towarowego Wrocław

ul. Borowska 213
50-556 Wrocław

tel.

Masz pytanie? Napisz do nas!





Przetwarzamy Twoje dane osobowe, aby udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez CEMEX Polska sp. z o.o. w celach marketingowych, w tym przekazywania mi informacji na temat oferty handlowej i działalności CEMEX Polska.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie od CEMEX Polska sp. z o.o. informacji handlowych i marketingowych z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń poprzez wiadomości elektroniczne (e-mail, SMS/MMS, serwisy internetowe) lub poprzez połączenia głosowe (jeżeli podaję numer telefonu).

Uwaga: Abyśmy mogli się z Tobą kontaktować w przyszłości w celach marketingowych, musisz wyrazić obydwie powyższe zgody.

Informacja o przetwarzaniu danych
Administratorem Twoich danych osobowych jest CEMEX Polska sp. z o.o. Przetwarzamy Twoje dane osobowe w celach przekazania odpowiedzi na Twoje pytanie, nawiązania relacji biznesowej, prowadzenia marketingu. Przysługuje Ci prawo wniesienia sprzeciwu, prawo wycofania zgody, prawo dostępu do danych, prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania, prawo przenoszenia danych. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych: Polityka Prywatności.