Polityka CEMEX

Polityka CEMEX Polska Sp. z o.o. dotycząca Cookies oraz informacje dotyczące ochrony danych osobowych

Niniejsza Polityka dotycząca Cookies (Ciasteczek) odnosi się do strony internetowej www.betonnadom.pl należącej do firmy CEMEX Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Łopuszańska 38 d, 02-232 Warszawa, NIP 951-14-96-432.

Dla Państwa wygody witryna www.betonnadom.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczek) oraz podobnych technologii m.in. w celu dostosowania naszego serwisu do potrzeb Użytkowników oraz w celach statystycznych.

Przez używanie strony www.betonnadom.pl wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej w odpowiedni sposób lub zrezygnować z odwiedzania serwisu www.betonnadom.pl.

Co to są ciasteczka?

Ciasteczka (ang. cookies) –  to niewielkie pliki, które są zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie, podczas gdy odwiedzasz różne strony w Internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę domeny serwisu, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer, który służy do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową. Cookie nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych, ani też w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach (nie mają żadnego wpływu na Twoje oprogramowanie ani sprzęt).

Do czego używamy ciasteczek?

Korzystamy z plików Cookies w celach:

  • Polepszenia i usprawnienia działania strony www.betonnadom.pl,
  • Tworzenia statystyk, które pozwalają nam zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z naszej strony, co umożliwia nam poprawę jej struktury oraz zawartości. Dane statystyczne zbierane są za pośrednictwem narzędzia Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA).
  • Dostosowywania zawartości serwisów do preferencji Użytkownika
  • Zapewnienia prawidłowego działania wybranych funkcji strony www.betonnadom.pl.

Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Jakie rodzaje ciasteczek wykorzystujemy?

Na stronie www.betonnadom.pl używane są trzy rodzaje ciasteczek: sesyjne, stałe oraz cookies podmiotów zewnętrznych (ang. third parties cookies) podlegające własnej polityce prywatności.

Ciasteczka sesyjne są plikami tymczasowo przechowywanymi w pamięci przeglądarki. Pozostają one na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej, opuszczenia strony lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ciasteczka sesyjne wykorzystujemy do poprawnego działania niektórych funkcjonalności serwisu.

Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo, jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu ich ręcznego usunięcia. Ten rodzaj ciasteczek umożliwia nam określenie m.in., którzy użytkownicy są nowi, a którzy powracają na naszą witrynę.

Czy używamy ciasteczek podmiotów zewnętrznych?

Tak, korzystając ze strony możesz otrzymywać ciasteczka pochodzące od takich podmiotów zewnętrznych jak Facebook, Youtube czy Google.

Użytkownicy powinni zapoznać się z polityką ochrony prywatności tych firm, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie:

Jak mogę zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek albo je usunąć?

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Jeśli nie życzysz sobie, aby na Twoim urządzeniu końcowym były przechowywane ciasteczka, możesz zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części lub też wskazać, że każdorazowo chcesz otrzymywać komunikat w momencie, kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie.

Należy jednak pamiętać, że jeżeli zablokujesz używane przez nas ciasteczka, może mieć to negatywny wpływ na pełne i wygodne korzystanie ze strony www.betonnadom.pl. Uniemożliwisz nam również zbieranie anonimowych informacji dotyczących używania naszej strony w celu stałego poprawiania jej  usług i zawartości.

Kompleksowe informacje dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Instrukcje zarządzania plikami cookies w zależności od używanej przeglądarki:

Ochrona danych osobowych

Dane osobowe użytkowników Serwisu wyrażających zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych, są przetwarzane przez CEMEX Polska sp. z o.o. z/s w Warszawie, ul. Łopuszańska 38D, 02-232 Warszawa, będąca operatorem Serwisu, zgodnie z prawem, w tym zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych i ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Podanie danych osobowych przez użytkownika Serwisu jest dobrowolne.

Dane osobowe użytkowników Serwisu przetwarzane są w celu obsługi projektu beton na dom za pośrednictwem Serwisu, a także w celach związanych z promowaniem produktów i usług CEMEX Polska sp. z o.o.

Niedopuszczalne jest przekazywanie do przetwarzania danych wrażliwych, takich jak ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, jak również danych o stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym oraz danych dotyczących skazań, orzeczeń o ukaraniu i mandatów karnych, a także innych orzeczeń wydanych w postępowaniu sądowym lub administracyjnym.

CEMEX Polska sp. z o.o. wdrożył odpowiednie środki techniczne zabezpieczające dane osobowe przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, a także innymi przypadkami ich ujawnienia albo utraty oraz przed zniszczeniem lub nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa.

CEMEX Polska sp. z o.o., jako administrator danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Serwisu, umożliwia użytkownikom Serwisu realizację uprawnień wynikających z ustawy o ochronie danych osobowych, w tym prawa dostępu do treści własnych danych osobowych, ich uzupełniania i poprawiania oraz prawa do kontroli przetwarzania własnych danych osobowych na zasadach opisanych w przedmiotowej ustawie. Użytkownicy Serwisu, w tym w szczególności nasi Klienci, mają w szczególności prawo do wniesienia – w przypadkach określonych w ustawie o ochronie danych osobowych – pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych ze względu na swoją szczególną sytuację, a także wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych w celach marketingowych lub wobec przekazywania danych osobowych innemu niż CEMEX Polska sp. z o.o. administratorowi danych.

Informacje o użytkownikach i ich zachowaniu zbierane są za pośrednictwem

Serwisu w następujący sposób:

  • Poprzez dobrowolnie wprowadzone przez użytkownika informacje w formularzach umieszczonych w Serwisie
  • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”)